6.9.2019 Stříbro - křest nové publikace a nového CD

V pátečním podvečeru se členové hornického spolku zúčastnili ve stříbrském muzeu, v podkrovním sále prezentace nového CD a nové knihy města Stříbra. Musím konstatovat, že sál byl přeplněn místními občany. Občas se nějakých kulturních akcí zúčastňujeme, ale takhle plný sál, to bylo poprvé. O uvedení akce se postaral známý konferenciér P. Jančařík. Poté slovo dostal starosta města V. Votava. Začala prezentace CD, které mapuje naše město od historie po současnost. Mně osobně se prezentace líbí a toto CD je již předstihu prezentováno na našich stránkách. Poté se dostal ke slovu a zpěvu známý zpěvák z bývalého dua Paleček + Janík, ten prvně jmenovaný. Zahrál krásné písničky, i jak sám řekl, v duchu krásné staré a spisovné češtiny. Ke křtu knihy svým slovem přispěl starosta města a hlavně ten co se o tuto knihu hlavně zasloužil člen našeho spolku a ředitel našeho muzea Dr. Zbyněk Navrátil. Co z jeho projevu můžeme použít, jsou fakta, měl málo času a skoro řádně použitelné fotografie. Přesto si opět myslím, že kniha může být zajímavým příspěvkem pro návštěvníky našeho města. Ke křtu byli přizvání bývalý starostové našeho města. Poté se opět chopil svých nástrojů p. Paleček, tentokrát, ale s ukulele. Závěrem přejme novému CD a nové knize úspěšnou cestu mezi lidi. Po skončení akce každý příchozí obdržel na památku jeden výtisk nové publikace.

K.Neuberger