7.9.2019 Stříbro - Den památek

V sobotu 7. září 2019 se uskutečnil jako každý rok, Den památek v našem historickém městě. Naše město má určitě co nabídnout z pohledu památek všem příchozím i místním (radnice, muzeum, kostel Všech svatých a kostelní věž, kostel Nanabevzetí Panny Marie, klášterní zahrady, městský park a opevnění, Koubkova branka, most a mostní branka, husitská bašta, kostelík sv. Petra) snad jsem na nic nezapomněl. Tradičně se do akce zapojují i členové hornického spolku, kteří mají po celý den otevřený hornický skanzen a královskou dědičnou štolu sv. Prokopa a důlní trať pro nejmenší. Bohužel dnešnímu dni již od rána po dlouhé době počasí moc nepřálo. Od rána po celý den poprchávalo či pršelo. Členové spolku se od ranních hodin věnovali příchozím návštěvám. Přesto můžeme konstatovat, že hornický skanzen navštívilo během dne podstatně více návštěvníků než vloni. Dokonce nás přišel zkontrolovat i sám starosta. Další naší akcí je příští víkend návštěva Pezinku a  domácí akcí je v říjnu je křest publikace z pera K.Neubergera v pořadí již 12.
Zdař Bůh
K.Neuberger