7.6.2019 Pezinok- rozloučení s kamarádem

V pátek 7.6. jsme se brzo ráno vydali společně s kamarády z Plané a Chodova do Pezinku na poslední rozloučení s naším dlouholetým kamarádem Dr. Dušanem Vilímem, který náhle v úterý 28.5. odešel do hornického nebe. Tento člověk pracoval v hornictví 45 let. Vypracoval se od píky až na vrchního ministerského radu. Od našeho seznámení již uteklo pár let. Velmi rád se svojí manželkou Bělou přijížděli na naše akce, k nám do Stříbra. Do Pezinku jsme dorazili i po naší strašné D1 rychle a v pořádku, protože byl čas prošli jsme se městem a při tom narazili na keramické trhy, které jsou prý vyhlášené a podivte se, potkali jsme se i stříbrské občany se svým zbožím. Samotný akt se konal na cintoríně v blízkosti jeho domu. Uctít památku kamaráda se sjeli horníci z Čech a Polska a samozřejmě domácí. O vše potřebné se kamarádovi postarali horníci z Malokarpatského banického spolku. Mezi smutečními hosty byl i bývalý slovenský prezident Gašparovič. Po skončení obřadu jsme se přesunuly na druhý konec města, kde se odehrál tzv. smuteční šachták. Zde se vzpomínalo na jeho činy a skutky, rozbil se jeho poslední korbel, připilo se na jeho poslední cestu a tím byl celý smuteční akt ukončen. Světe div se, i zpáteční cesta po naší slavné D1 proběhla úplně bez problémů.

Dušane Zdař Bůh.