21.7.2018 Bohutín, Řimbaba

V sobotu 21. července 2018 se již tradičně konal hornický den na šachtě Řimbaba v Bohutíně u Příbrami. Mimo místní hornické spolky se zúčastnili ještě kamarádi ze Stříbra. Hornický spolek opět připravil po roce jednu expozici a to tentokrát, jak to vypadalo před léty v hornickém domku a příbramské betlémy. V zadní části objektu se pásli kozy a hlavně tam byl velbloud. Zahájení opět jako vždy provedl místostarosta spolku Josef Kovář, všechny přivítal a seznámil je s programem dne. Poté dostal na chvilku slovo starosta obce. Průvod byl opět velmi krátký, jen kolem šachetní budovy, ale pak což se nečekalo, se procesí vydalo na pochod cca 20 min. k ukázce vyzděného kanálu. Ti co nemohli, se vezli kočárem. Poté se již povídalo, jedlo a pilo. Spadlo jen pár kapek deště, jinak obloha, jak je v posledních týdnech zvykem vydávala sálavé teplo. Udírna udila klobásy, děvčata rozdávala koláčky a kachny hostům. Dá se říci, že akce se zdařila a za rok opět na shledanou, již pojedenácté.

Zdař Bůh

K.Neuberger