3.3.2018 Stříbro, valná hromada spolku

V sobotu 3. března proběhla valná hromada hornického spolku ve Stříbře. Spolek zhodnotil rok 2017. Vloni jsme se zúčastnili opět několika domácích i zahraničních akcí (Pezinok – hornický den, Staré Hory – 500 let výročí, Banská Šiavnica – Salamandr, Polsko, Německo- Harz, spolkový zájezd do Rakouska, Bohutín- Řimbaba, Planá – hornický den, Stonava, Karviná – 100 let výročí spolku KKH Barbora a dalších. Členové spolku průběžně udržují v provozuschopném stavu štolu Prokop, z části renovují techniku na hornickém skanzenu. V loňském roce spolek oslavil 15. výročí vzniku, pozval hornické kamarády z Čech a Slovenska, aby se s námi podělili o naše úspěchy. Při této příležitosti jsme představili hornické pečetě stříbrských těžařstev, báňských úřadů a báňských podniků. Konstatovali jsme, že návštěvnost štoly Prokop se ustálila na stejných číslech. Musíme konstatovat, že naše řady opustilo několik členů, kteří přestali jevit zájem o jaké-koliv dění ve spolku (Z.Brázda – vyloučen,  F.Vachulka a I.Klepsová sami z rodinných důvodů vystoupili). Vytýčili jsme si cíle na rok letošní, jak pracovní, tak výjezdní (Praha, Sokolov, Planá, Bohutín, Pezinok – 11. setkání Slovenska, Sokolov – 22. setkání ČR, Polsko a další).  Na závěr jsme si připomenuli významné životní jubileum naší členky Bohunky Miltové – převzala dary a vyznamenání. Na závěr náš přišli podpořit naši kamarádi z Privilegovaného měšťanského ostrostřeleckého sboru ve Stříbře.

K.Neuberger, místopředseda

Zdař Bůh